Category: Info Intermittent Fasting

  • Tip kurus dengan cepat gaya sihat yang boleh diamalkan sepanjang hidup

    Tip kurus dengan cepat gaya sihat yang boleh diamalkan sepanjang hidup

    Kurus dengan cepat malahan gaya hidup sihat jadi idaman. Setiap orang ada kisahnya yang tersendiri , ada kisah sedih ada kisah gembira ada kisah yang menyentuh hati. kali ni diruangan penulisan dari hati Kak Tim nak cerita tentang kisah Kak Tim satu ketika dahulu yang mungkin boleh jadi inspirasi pada lebih ramai sahabat kak Tim…

  • Keburukan Intermittent fasting yang perlu anda tahu

    Keburukan Intermittent fasting yang perlu anda tahu

     Alhamdulillah salam kesyukuran  bertemu kembali diruangan sihat sepanjang hayat. sebelum ni kak Tim pernah kongsikan tentang intermittent fasting dan Ramadhan.( boleh baca disini untuk dapatkan info lanjut) Intermittent Fasting ( IF ) menjadi salah satu jenis diet untuk menurunkan berat badan yang amat popular sekarang. Diet ini lebih kurang dengan berpuasa selama beberapa jam dan…

  • Intermittent Fasting dan Ramadan

    Intermittent Fasting dan Ramadan

    Puasa dah dekat .. Apa persediaan Kita semua sempena Ramadhan Yang Makin hampir… Mesti nak Yang terbaik Kan. Kalau boleh ..mesti nak sihat cergas sepanjang Ramadhan¬† Sihat Dan bertenaga¬† untuk mengerjakan ibadah, Puasa Dan ibadah terawih.. Ok bila sebut tentang persediaan, Bukan sahaja mental preparation je tau.. Persediaan fizikal Tu wajib Kalau kak Tim ..sebelum…