Category: Puasa & Intermittent Fasting

  • Amalan Gaya hidup sihat cara Rasulullah.

    Amalan Gaya hidup sihat cara Rasulullah.

    Penulisan Dari hati KakTim 18 June. Assalammualaikum salam sejahtera Penulisan dari hati kali ni kak Tim akan kongsikan beberapa amalan gaya hidup sihat yang kita patut jadikan ikutan untuk kita kekal sihat dan capai tahap penuaan yang sihat . Perkongsian Kak Tim sebelum ni tentang penuaan sihat ( boleh baca disni ) Amalan gaya hidup…

  • Pengedar shaklee Ipoh Perak Online Delivery Satu Malaysia.

    Pengedar shaklee Ipoh Perak Online Delivery Satu Malaysia.

    Hubungi kak Tim untuk info produk,pembelian Dan tatacara pengambilan supplement shaklee

  • Cash rebate asbab makan vitamin percuma shaklee

    Cash rebate asbab makan vitamin percuma shaklee

    cash rebate asabab makan vitamin shaklee secara percuma

  • kembali sihat kembali comel dengan Set Hello New You

    kembali sihat kembali comel dengan Set Hello New You

    Penulisan dari hati by KakTim Alhamdulillah salam kesyukuran bertemu kembali di blog sihat sepanjang hayat bersama kak Tim shaklee lovers . Satu ketika dulu shaklee terkenal dengan set berpantang . Masa mengandungkan sikecik kak Tim ramai yang cadangkan kak Tim amalkan set kehamilan dan set berpantang shaklee. Ramai kata bagus tapi ramai juga kata harga…

  • Tip kurus dengan cepat gaya sihat yang boleh diamalkan sepanjang hidup

    Tip kurus dengan cepat gaya sihat yang boleh diamalkan sepanjang hidup

    Kurus dengan cepat malahan gaya hidup sihat jadi idaman. Setiap orang ada kisahnya yang tersendiri , ada kisah sedih ada kisah gembira ada kisah yang menyentuh hati. kali ni diruangan penulisan dari hati Kak Tim nak cerita tentang kisah Kak Tim satu ketika dahulu yang mungkin boleh jadi inspirasi pada lebih ramai sahabat kak Tim…

  • Idea menu sahur sihat keluarga Kak Tim

    Idea menu sahur sihat keluarga Kak Tim

    Alhamdulillah salam kesyukuran  Salam Ramadhan.. Dah masuk hari ke 8 kita berpuasa , Alhamdulillah Allah masih izinkan kita bersama Ramadhan kali ini. Bila tibanya Ramadhan perasaannya lain kan , teringat masa kecil- kecil mak la dok kalut didapur sediakan juadah bersahur dan berbuka puasa . Bila dah masuk alam perkahwinan dah ada keluarga sendiri kita…

  • Keburukan Intermittent fasting yang perlu anda tahu

    Keburukan Intermittent fasting yang perlu anda tahu

     Alhamdulillah salam kesyukuran  bertemu kembali diruangan sihat sepanjang hayat. sebelum ni kak Tim pernah kongsikan tentang intermittent fasting dan Ramadhan.( boleh baca disini untuk dapatkan info lanjut) Intermittent Fasting ( IF ) menjadi salah satu jenis diet untuk menurunkan berat badan yang amat popular sekarang. Diet ini lebih kurang dengan berpuasa selama beberapa jam dan…

  • Kurus Sihat Sebelum Raya

    Kurus Sihat Sebelum Raya

     Assalammualaikum salam kesyukuran. Bertemu lagi kita diruangan sihat sepanjang zaman. Siapa nak kurus sihat sebelum raya? Mesti ramai yang nakkan.. kak Tim pun tak terkecuali .. kalau boleh raya tahun ni nak kembali comel macam raya tahun lepas. Gambar raya 2022 berat turun 4kg Jom ramadhan kali ini kita sama-sama kembali kepangkal jalan ambil berkat…

  • Mudahnya berpuasa dengan set puasa shaklee semasa Ramadan

    Mudahnya berpuasa dengan set puasa shaklee semasa Ramadan

    Salam kesyukuran .. Alhamdulillah Allah Masih izinkan kak Tim berceloteh dilaman sihat sepanjang zaman. Setiap Kali tibanya Ramadhan kak Tim mesti Rasa teruja. Set Puasa Shaklee Asbab Jumpa Shaklee Nak tau kenapa? Kak Tim kenal shaklee asbab set puasa shaklee . Ramadhan 2016. Setiap Kali Ramadhan kak Tim mesti Cari supplement protein untuk kak Tim…

  • Intermittent Fasting dan Ramadan

    Intermittent Fasting dan Ramadan

    Puasa dah dekat .. Apa persediaan Kita semua sempena Ramadhan Yang Makin hampir… Mesti nak Yang terbaik Kan. Kalau boleh ..mesti nak sihat cergas sepanjang Ramadhan¬† Sihat Dan bertenaga¬† untuk mengerjakan ibadah, Puasa Dan ibadah terawih.. Ok bila sebut tentang persediaan, Bukan sahaja mental preparation je tau.. Persediaan fizikal Tu wajib Kalau kak Tim ..sebelum…